Selecteer provincie

Psycholoog Noord-Holland

Iedereen zit wel eens wat minder lekker in zijn vel: Je bent voortdurend moe en hebt even helemaal nergens zin in. Meestal gaat zo’n dip gelukkig vanzelf wel weer voorbij, zeker als je even goed rust neemt. Houden de klachten echter langer dan 3 weken aan? Dan kan het zijn dat er meer aan de hand is en je wellicht geveld bent door een depressie. Behandeling door een klinisch psycholoog kan in dat geval helpen om weer in balans te komen. Het tijdig inschakelen van psychische hulp voor een depressie behandeling kan een hoop narigheid voorkomen. Bovendien kan het zelfs gevaarlijk zijn om met een onbehandelde depressie te blijven rondlopen. Zorg dus dat je aan de bel trekt als je merkt dat je depressieve klachten niet vanzelf verdwijnen.

Relatietherapie Noord-Holland

Behalve voor de behandeling van een depressie en andere psychische klachten kun je ook bij een psycholoog terecht voor relatietherapie. Door omstandigheden of soms simpelweg door het verstrijken van de tijd kan elke relatie in zwaar weer terecht komen. Vaak is een gebrek aan of een verkeerde manier van communiceren daaraan mede debet. Willen jullie allebei proberen om het tij te keren en jullie relatie te redden? Een psycholoog kan jullie gedrag binnen jullie relatie analyseren en jullie hulp bieden bij het proberen jullie relatie weer op de rails te krijgen.

Kosten psycholoog Noord-Holland

Aan behandeling door een psycholoog zijn uiteraard kosten verbonden. Je kunt de prijzen vooraf opvragen bij de psycholoog van jouw keuze. Psychologische kosten voor kinderen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen is dit niet het geval. Of en hoeveel je vergoed krijgt is dus afhankelijk van je zorgverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar of jij in aankomt voor vergoeding en zoja wat hun eventuele voorwaarden daarvoor zijn.